Politica de retur

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de client.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47): pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.


Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.


Conform art.16 (e) din OUG 34/2014, sunt exceptate de la retur din motive de igiena castile intra auriculare. Castile de copiat NU SE POT RETURNA! In cazul in care doresti sa returnezi un sistem de copiat ce are in componenta o casca (de exemplu, cutiuta gsm + micro casca) se va retine din valoarea totala contravaloarea castii (99 lei) si se va returna doar contravaloarea dispozitivului de copiat.


Costurile de transport aferente returului sunt de 20-50 de lei, in functie de firma de curierat aleasa de tine, si se vor achita in momentul in care expediezi produsul catre noi. In cazul in care nu doresti sa achiti costul de transport la expedierea coletului, iti vom refactura costul de transport pentru expeditia retur si vom retine suma respectiva din valoarea returnata.


Produsele trimise fara transmiterea in prealabil a unei cereri de retur vor fi returnate clientului.


Procedura de returnare: 

  1. Trimite cererea de retur in scris, pe adresa de email vanzari@decopiat.com. Cererea trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu: numele de pe care s-a facut comanda, produsul pe care doresti sa il returnezi si contul bancar in care doresti sa iti returnam banii. Vom analiza cererea iar daca totul este in regula, iti vom comunica adresa de returnare.
  2. Odata ce ai primit acceptul nostru pentru retur si adresa de returnare, ambaleaza produsul corespunzator, astfel incat sa nu fie deteriorat pe parcursul transportului si expediaza-l prin curier rapid catre noi. Poti folosi orice firma de curierat rapid. Din motive logistice independente de vointa noastra, nu putem primi colete expediate prin Posta Romana.
  3. De indata ce produsul ajunge la noi, acesta va fi verificat, vor fi intocmite documentele de retur si ti se vor returna banii in contul specificat in cererea de returnare.

Intervalul de timp din momentul in care primim cererea de retur pana iti transferam banii in cont nu va depasi termenul legal de 14 zile.

Te rugam sa nu expediezi coletul cu ramburs, in caz contrar acesta va fi refuzat si se va intoarce la tine. Returnarea banilor se poate face numai dupa verificarea prealabila a produsului returnat.